Sriphen Charoenphon
matkunstner og filosofi-kokk

”Hver dag er det viktig å tenke på hvilken mat vi putter i munnen og hvordan vi behandler den kroppen vi lever i. Et godt kosthold danner grunnlaget for god mental og fysisk helse og bidrar til velvære, trivsel og et godt liv.”


Sriphen Charoenphon


Matkunstneren Sriphen Charoenphon kom til Norge på begynnelsen av 80-tallet. Med sin varierte og spennende bakgrunn, sitt upåklagelige pågangsmot og masse energi, har hun markert seg som en sosial brobygger og foregangskvinne innen kosthold, livsstil og helse.

Allsidig bakgrunn

Sriphen har en erfaringsbakgrunn både fra næringsliv og restaurant. Sriphen vokste opp i Thailand under tradisjonelle kår hvor hun fikk muligheten til å lære om tradisjonell kultur og ekte thailandsk mattradisjon. Hun har både solid teoretisk og praktisk bakgrunn fra restaurantvirksomhet. I tillegg til utdannelse fra tradisjonell thailandsk kokkeskole har Sriphen også opparbeidet seg omfattende erfaring fra arbeid på restaurant. Hun har bla. drevet egen thairestaurant i Chiang Mai.

Siam Oriental

Sriphen var drivkraften og eier av thairestauranten Siam Oriental på St.Hanshaugen i Oslo under perioden 2000-2013. Restauranten ble etablert høsten 2000 med drømmen om å starte et intimt og koselig spisested.

Siam Oriental ble drevet med visjonen om å tilby hjemmelaget og sunn mat som er velsmakende og et rimelig alternativ uten å gå på bekostning av kvalitet og smak. Siam Oriental var godt forankret i tradisjonell thailandsk matkultur samtidig som norske behov ble ivaretatt.

”Filosofi-kokken”

All denne erfaring benytter Sriphen hver dag til egen livsstil og for å holde seg sunn og frisk. Sriphen er genuint interessert i menneskers ve og vel og sprer gjerne glede og livslyst. Hun er heller ikke borte fra å dele noen visdommens ord fra sitt rikholdige liv både når det gjelder kosthold, helse og filosofi.