Vår meny

Thailandsk mat er internasjonalt berømt for sin gode smak, sunnhet og helsebringende egenskap. Enten det er sterke eller relativt milde retter, er harmoni det styrende prinsippet bak hver rett. Thailandsk mat har utviklet seg under århundreder med østlig og vestlig innflytelser som har smeltet sammen til det harmoniske og unike thaikjøkken.

Det ideelle thaimåltid skal være en opplevelse som tilfredsstiller både øyet, nese og gane. De fleste thailandske retter er en kombinasjon av søtt og salt, og surt og krydret. Hver rett har sin egen balanse og sitt eget særpreg.

Thaimat er utrolig fleksibel og tilpasningsdyktig. Oppskrifter benyttes derfor ofte kun som veiledning og følges ikke nøyaktig. Den thailandske kokken tilsetter ingrediensene og mengde etter egen smak. Dette gjør at thaimat får et eget særpreg av den som står for tilberedningen.

Forretter

Po Pia Tod [Thailandsk vårrull]
Sprøe og gode. Tilberedt på tradisjonelt vis

Thai nudel suppe
Varm og velsmakende suppe med scampi eller svinekjøtt

Pra Tod Groop [Sprøstekt fisk m/chilisoya dipp]
Hvit fisk sprøstekt i solsikkeolje. Servert med frisk salat

Pla Goong [Syrlig scampisalat]
Scampi med løk, sitrongress, minte-, limeblader og limejuice

Yam Neua [Biffsalat]
Biff indrefilet, friske urter og grønnsaker og lime

Yam Thale [Mikset sjømatsalat]
Sjøens delikatesser med friske urter og grønnsaker

Goong Shup Pheng Tod [Innbakt scampi]
Stor innbakt og sprøstekt scampi med eksotisk krydderblanding. Serveres med frisk salat og dipp

Hoi Shell op Wine [Kamskjell med hvitvinsaus]
Kamskjell dampet i hvitvinsaus, hvitløk og koriander

Hovedretter

Nudler & Stekeris

Siam Phat Thai [Thai risnudler]
Stekte risnudler tilberedt på tradisjonell thailandsk måte med bla. bønneskudd, scampi, ristede peanøtter, chili, hvitløk, soyasaus og eddik.

Khaw Phad [Stekeris med variasjon]
• Stekeris m/svinekjøtt
• Stekeris m/kylling
• Stekeris m/scampi
Retten er tilberedt på tradisjonell thailandsk måte. Lett og godt.

Fisk

Pra Rad-Prik Geng [Sprøstekt fisk med chilisaus]
Sprøstekt hvit fisk i skiver dekket med chilisaus, kokosmelk, fersk basilikum og limeblader. Serveres med ris. Serveres i skiver.

Pra Phat Kheun Chai [Sprøstekt fisk m/urteblanding]
Sprøstekt fisk med selleri, vårløk, ingefær, pepper og soyasaus. Mild og god smak. Serveres med ris.

Scampi

Kaeng Kari Goong [Scampi i karrisaus]
Stor scampi i kokosmelk blandet med karri og peanøttsaus, ananas, tomat og koriander. Serveres med ris.

Goong Phat Prik Nomay [Stekte scampi m/bambusskudd]
Scampi stekt i solsikkeolje blandet med chili-hvitløksaus og bambusskudd. Serveres med ris.

Goong Op Sot [Scampi m/tropisk kryddersaus]
Stekt scampi med soyasaus, koreanderrot og pepper. Serveres med friske grønnsaker og ris.

Goong Tod Kratiam-Prik Thai [Stekt scampi i hvitløkspepper]
Stor scampi med grovmalt pepper, hvitløk, østerssaus og eksotisk krydderblanding. Serveres med frisk salat og ris.

Tom Yam Goong [Sterk og syrlig scampisuppe]
Thailands mest berømte suppe med stor scampi, eksotiske urter, lime og sitrongress. Serveres med ris.

Pha-Naeng Goong [Scampi i rød karri]
Stor scampi tilberedt med chili, karri, kokosmelk, limeblader og eksotiske urter. Serveres med ris.

Kylling

Gai Pad Ma-Muang Himapan [Kylling med cashewnøtter]
Strimlet kyllingbryst stekt i solsikkeolje med grov pepper, løk, østerssaus og cashewnøtter. Serveres med ris.

Gaeng Keow Wan Gai [Kylling i grønn karri]
Strimlet kyllingbryst tilberedt i kokosmelk, aubergine, grønn karri og eksotiske urter. Serveres med ris.

Tom Kha Gai [Kyllingsuppe med kokosmelk]
Aromatisk suppe tilberedt av oppskåret kyllingbryst i kokosmelk, friske urter, lime og sitrongress. Serveres med ris.

Tom Yam Gai [Kyllingsuppe]
Oppskåret kyllingbryst tilberedt i kraft av eksotiske urter, limeblader og sitrongress. Serveres med ris.

Svinekjøtt

Phat Mo Priao Wan [Sursøt svinekjøtt]
Stekt svinekjøtt med sur og søt saus. Tilberedes med bla. tomat, løk, agurk og ananas. Serveres med ris.

Mo Pan Kon Thot [Frityrstekte kjøttboller av svinekjøtt]
Sprøstekte hjemmelagde kjøttboller tilberedt i tradisjonell thailandsk krydderblanding. Serveres med dipp, friske grønnsaker og ris.

Mo Pad Now Mai Khing [Svinekjøtt med bambusskudd]
Filet av svinekjøtt stekt i solsikkeolje og østerssaus med eksotiske krydder, ingefær og bambusskudd. Serveres med ris.

Mo Phat Prik [Svinewok]
Stekt svinekjøtt i solsikkeolje med soyasaus, løk og stor chili. Serveres med ris. Retten er mildt krydret. Serveres med ris.

Biff

Pha-Naeng Neua [Biff Karri]
Stekt biff strimlet og tilberedt i kokosmelk, basilikum og tradisjonell thailandsk karri. Serveres med ris.

Neua Pad Nam Man Hoi [Biff med østerssaus]
Strimlet biff stekt i solsikkeolje, ingefær, løk og østerssaus med eksotiske krydder og bambusskudd. Serveres med ris.

Vegetar

Pad Pak Ruam Mit [Vegetarianerens glede]
Miksede grønnsaker og tofuputer stekt i solsikkeolje med hvitløk og østerssaus. Serveres med ris.


 Po Pia Tod

 Yam Neua

 Gong Shup Pheng Tod

 Hoi Shell op Wine

 Pra Phat Kheun Chai

 Kaeng Kari Gong

 Gong Phat Prik Nomay

 Gong Op Sot

 Gai Pad Ma-Muang Himapan

 Gaeng Keow Wan Gai
 
 Tom Yam Gai

 Phat Mo Priao Wan

 Mo Pad Now Mai Khing

 Pha-Naeng Neua

 Neua Pad Nam Man Hoi

 Pad Pak Ruam Mit